eRepublik - Novi svet
02.12.2009. | Kategorija: Igrice | Autor: Zuja | Pogledano: 17461
eRepublik - Novi svet

eRepublik - Novi svet

Učlani se i pomozi svojoj eDržavi >>>

Šta je eRepublik ?

eRepublik je besplatna online strateška igra. Sve što je potrebno za igranje eRepublika je e-mail adresa uz pomoć koje ćete registrovati svoj nalog, instalacija igre na Vaš računar nije potrebna.

eRepublik je zamišljen kao elektronski svet koji je verna kopija stvarnog sveta u kome postoje elektronske države. Izmedju ostalih, u ovom virtuelnom svetu postoji i eSrbija koja se nalazi kao i u pravom svetu u Evropi, na Balkanu... eSrbija ima 7 regija (Vojvodina, Beograd, Istocna Srbija, Raška, Šumadija, Zapadna Srbija i Južna Srbija). Svaki igrač eRepublika je gradjanin neke države i može učestvovati u igri kao pojedinac ili kao deo tima. Na primer svako može biti biznismen i pojedinačno voditi firmu ili može učestvovati u nekoj političkoj stranci i biti deo tima koji donosi odluke bitne za državu... Igica u početku ne oduzima više od 5 minuta dnevno, a kasnije u zavisnosti od toga koliko želite da se angažujete...

Svi igrači su radnici i vojnici od prvog dana, a pored toga vremenom mogu postati i članovi stranaka, kongresmeni, predsednici stranaka pa čak i cele države, članovi specijalnih vojnih jedinica, vlasnici novina, uspešni biznismeni i vlasnici multinacionalnih organizacija... Što su vam vece ambicije i na što se vise angažujete, više vremena će Vam biti potrebno...

Učlani se i pomozi svojoj eDržavi >>>

Istorija eSrbije

- eSrbija je nastala (dodata u igricu) sredinom Februara 2009.
- 45 dana kasnije eSrbiju napada eHrvatska koje je u tom momentu bila višestruko jaca i vojno i ekonomski i oduzima 5 od 7 regija eSrbije.
- eSrpski narod je bio primoran da se masovno preseli u inostranstvo da bi preživeo ta teška vremena.
- Nakon borbe koja je trajala puna tri meseca i velike pomoći saveznika, eSrbija se oslobadja i počinje proces mukotrpnog oporavka.
- Danas (decembar 2009.), eSrbija je jedna od 5 najjačih sila u eRepubliku. Za 3 meseca se eSrbiji priključilo preko 5000 igrača a eSrpska vojska je napredovala i postala jedna od najjačih vojnih sila eSveta... Da bi ostala slobodna, i nastavila da jača, eSrbiji je potrebno još aktivnih igrača.

Slede tri video klipa od po par minuta, u kojima je sve ovo sto šam napisao još detaljnije objašnjeno. Prva dva klipa su intervjui koje je napravila ekipa Interfejs emisije sa Lipecom (predsednik eSrbije za vreme eHrvatske okupacije). Treći klip je napravio Lunatic2903 i u njemu možete upoznati najbolje medju najboljima u eSrbiji - clanove Elitne Jedinice Vojske eSrbije.

Učlani se i pomozi svojoj eDržavi >>>

Intervju sa Lipecom - deo 1

Učlani se i pomozi svojoj eDržavi >>>

Intervju sa Lipecom - deo 2

Učlani se i pomozi svojoj eDržavi >>>

Elitna Jedinica Vojske eSrbije
Upoznajte Najbolje od Najboljih u eSrbiji...

Učlani se i pomozi svojoj eDržavi >>>

Registracija na eRepublik

Uvodna napomena: ukoliko želite da postanete gradjanin eSrbije pri registraciji odaberite Istočnu eSrbiju jer tamo trenutno imate najbolje uslove za napredovanje u igrici.

1. Kliknite ovde i popunite formu na strani koja će se otvoriti. Za registraciju vam je potrebna samo važeca e-mail adresa. (Nemojte koristiti Yahoo.com e-mail adresu jer eRepublik ima probleme sa primanjem mailova od njih. Ukoliko imate jedino adresu na yahoo.com sajtu, možete otvoriti drugu adresu na nekom od ovih servisa - mail.com ili gmail.com

2. Nakon što ste popunili formu i izabrali zemlju i region u kome želite da živite kliknite na dugme "Become a citizen".

3. U sledećih nekoliko minuta bi trebalo da dobijete e-mail u kome ce se nalaziti link na koji je potrebno kliknuti kako biste aktivirali svoj eRepublik nalog.

4. Registracija je nakon toga završena i vi ste postali novi gradjanin eSveta :)

Učlani se i pomozi svojoj eDržavi >>>

Početak igranja, ili "kako da se snadjem"

Evo prvih par koraka u igrici. Za detaljna objašnjenja, pročitajte tekstove u delu "Početak igranja malo detaljnije".

1. Promenite svoj avatar (sličicu Vašeg profila). Idite na "My Places" -> "Profile" -> "Edit Profile". Dole postoji Browse dugme... Kliknite na njega i odaberite sličicu koju želite da koristite kao avatar, samo pazite da ne bude prevelika sličica...

2. Pronadjite posao. Idite na "My Places" -> "Company" -> "Find a Job". Za sam početak, obavezno izaberite kompaniju sa 1 zvezdicom, nikako više. Nakon toga treba i da odete na posao, to radite tako sto idete na "My Places" -> "Company" -> "Work"

3. Idite u vojsku i vežbajte, kako bi povečali svoju snagu. Idite na "My Places" -> "Army" -> "Train"

- Svaka od ove tri stavke će Vam doneti poene i ako ih sve tri uradite, preći ćete odmah na nivo 2.

Nakon prvog dana svaki dan idite na posao i vežbajte u vojsci. Takodje, pazite da imate uvek barem 1 hleb kod sebe da bi imali šta da jedete (jednom dnevno).

Uz ovo navedeno gore poželjno je i da:
1. Pošaljete poruku Ministastvu Zdravlja eSrbije i zamolite ih da vam pošalju besplatan hleb da bi lakše pregurali početnih nekoliko dana, dok vam se ne poveća plata.

2. Posetite forum eSrbije ili chat kanal eSrbije (irc://irc.mibbit.com/#eserbia)

Učlani se i pomozi svojoj eDržavi >>>

Početak igranja - malo detaljnije

Evo linkova ka tekstovima gde su svi delovi igrice detaljno objašnjeni:

- Index tutorijala za eBebe
- Pravila eRepublik-a
- Vodič za početnike
- Pojašnjenja menija u igrici
- Šta raditi do 5 lvl-a i Uputstvo za ratovanje (lvl 5 i više)
- Kako se koristi IRC i chat kanal
- Selidba i davanje otkaza u firmi
- Izbori za predednika stranke i Glasanje za predsednika stranke
- Kongresni izbori i Glasanje na kongresnim Izborima
- Predsednički Izbori
- Kako zatraziti eDržavljanstvo neke zemlje

Sve navedene tekstove je pripremilo Ministarstvo Obrazovanje eSrbije.

Učlani se i pomozi svojoj eDržavi >>>

Nazad na prethodnu stranu

Dodaj u omiljene linkove
Pošalji prijatelju
Komentari

Nema komentara.

Dodaj komentar

Morate biti ulogovani da bi ste dodali komentar.

Login | Registrujte se